Overview

Основна цел на проекта е да събере, класифицира и представи безплатно в интернет информация за културно-историческото наследство, биоразнообразието и природните забележителности на България. Вярваме, че това е началото на инициатива, която ще помогне за опазването на българските съкровища и съхраняването на родовата памет за бъдещите поколения.

Специфична черта на проекта е, че той ще бъде реализиран основно чрез млади изследователи, които желаят да се занимават професионално с наука в различни области като история, археология, културология, етнология, изкуствоведство и др. Проектът предвижда участието на над 1200 младежи в доброволните проучвателни мисии на организацията.

Като организация, занимаваща се с младежките проблеми в сферата на науката, културата и образованието, смятаме, че реализацията на проекта има изключително позитивно влияние върху мобилизацията на младите хора в България да продължат да се занимават с наука. Резултатът, който ННЕК ЮНЕСКО- България очаква след реализирането на проекта, е да успее да мобилизира младите изследователи и студентите да се включат в „правенето на наука“. Ние сме убедени, че участието на младите хора на България в тази инициатива би посяло в тях чувство за национална гордост и активно гражданско отношение към историята и културата на нашата страна.

 

Целите на проекта са:

Да събере, класифицира и представи безплатно в интернет информация за културно-историческото наследство, биоразнообразието и природните забележителности на България.

Да даде възможност на млади специалисти за работа на терен

До момента постигнахме:

  • Проведохме експедиции в 8 общини в България
  • В тях взеха участие над 50 студенти от различни специалности
  • Над 50 дни работа на терен
  • Повече от 18 000 заснети кадъра и часове видео материал
  • За 2018 има планирани експедиции в 18 общини

Включи се и ти!

Ако искаш да станеш част от програмата „Приятели на българските съкровища 2016-2020“ и мислиш, че ти си човекът за нас, изпрати своето CV и мотивационно  писмо на имейл адрес unesco.bulgaria@gmail.com

Стани спонсор на проекта!

Ако искате да подпомогнете нашата кауза за опазване на българското културно-историческо иприродно наследство, пишете ни на имейл адрес unesco.bulgaria@gmail.com

Можете да помогнете по няколко начина:

  • Да дарите средства
  • Да ни предоставите информация – за обекти, обичаи, местности
  • Да помогнете с организацията на терен
  • Да осигурите превоз/нощувки за нашите експедиционери

Оставете отговор